året
Attraktionslagen, Insikter

Året som gick… 2023

Så är det till ända… 2023, året som vände upp och ner på mycket!

Jag har visst kommit av mig i mitt bloggande… Jag hittar en massa opublicerade inlägg som är halvfärdiga och är det så mitt 2023 var?

Året 2023, startade med fullt ös!

Jag var fast besluten att göra något nytt så jag satte igång med bibelstudier och grekisk språkkurs… Men jag kom visst av mig…

Inte för att det var tråkigt, utan för att allt annat kom emellan som kändes viktigare.

Året inleddes också med ett mycket märkligt samtal hos rektorn på dotterns skola… Med hot om att socialen kunde göra likadant mot oss, som man gjort mot en viss annan familj i Varberg (sök på Thorsson på Youtube).

Rektorn pekade med hela handen till dottern och sa: ”Du har inte tagit del av välfärdens smörgåsbord!”. Kan man säga så till en tonåring?

Det var mycket olustigt och framförallt att ha det som ett hot hängandes över huvudet. Så vad kunde vi göra? Skolan var inte intresserade av att höra på någon förklaring hur frånvaron för dottern hade eskalerat. Det enda som var viktigt var att man gjorde en anmälan enligt regelverket. Sedan hur problemet hade uppstått eller se en lösning, tja… det låg på oss.

Det blev en resa med soss, bup och barn psykiatrin…. Dottern var det inget fel på, men tydligen på mig?! Jag fick en diagnos… Med diverse misshandel, dvs. att jag varit utsatt för misshandel och blev därmed berättigad att få terapi. Så våren tillbringades med samtalsterapi, vilket var mycket bra! Tack för det!

Allting sker av en anledning, även sådant som känns som om gudarna jobbar emot en.

Sommaren kom och gick, den kändes alldeles för kort… Jag hade så mycket planer med trädgården och att vi skulle sitta ute mer, åka till stranden osv… Men plötsligt en dag var den över, utan att jag inte hade hunnit med… återigen något som blev halvfärdigt!?

Andra halvan

När så året övergick till höst, kom dottern in på en annan skola. Lugnet runt henne lade sig som en varm filt omkring oss. Fantastiskt!

Hösten bjöd också på en ny vän med ett nytt samarbete. Ett samarbete med hjärtat i centrum och ett projekt som hade levt i mitt huvud under många år, så dagens ljus!

Listan föddes och med den en massa roliga möten, kreativt skapande och en genuin plattform.

Men precis som alla andra projekt under 2023, blev den halvklar… (Nu jobbas det för hötryck för att rulla ut den bredare.)

I november skulle lilla mor fylla 101 år, men 4 dagar innan kalaset, kastade hon in handduken och lämnade jordelivet. Det blev ett kalas med att packa ihop hennes tillhörigheter och städa ut rummet på boendet. Jag hade så mycket jag ville säga henne innan hon lämnade, men det blev halvfärdigt… Är man någonsin beredd?

Några dagar innan hon lämnade kom den berömda rösten som kallar och sa åt mig att skapa ett 30-dagars tacksamhetsutmaning. Japp, when you call, I will serve! De 30 dagarna följdes av en 5 dagar workshop, och det är verkligen magi!

Detta har gett mersmak, vilket gör att jag fortsätter under 2024 med att skapa magi på 21 dagar, åtföljt av en 5 dagars dröm verksta! Tack 2023 för den insikten!

Nedan ett smakprov

Året är slut och julen går mot sitt slut, med endast en trettonhelg kvar, champagnen är slut och ett nytt år är här! Fast är det det? Eller är nyår den 21 mars? Vi har vår fria vilja och jag väljer när jag vill fira nyår, tror faktiskt att jag ska göra allt ordentligt i år och ha som mål: 2024 är det år när jag gör allt klart!

2023 – jag har lärt mig så mycket! Om man inte har problem, kan man heller inte lära sig något. För vi lär oss av våra misstag! Det är magin med insikter!

Flitets lampa lyser, och kommer att fortsätta lysa. Jag är så glad och tacksam att du hänger med, och att jag kan inspirera dig.

Jag är redo för 2024, ett år där skapandet fortsätter med färdiga projekt. Ett år där kärleken och hjärtat står i fokus. Ett år där man lär ännu mer av sina misslyckanden, och vänder misslyckanden till läropengar.

Jag är redo! Är du?

Det var allt för idag mina vänner…

Tillsammans bygger vi en medmänsklig hållbar framtid .

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på DesignWerket/Walwet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.