Insikter

Prinsen & Jag…

Jag har hela mitt liv vetat, att en vacker dag är det slut med prinsen och jag…

Men jag har inte velat säga när, var eller hur…

Jag har heller aldrig sett mig som den som slutar pga cancer eller andra sjukdomar.

Hur började vi, prinsen och jag?

Det är faktiskt en ganska sorglig historia egentligen…

Jag har alltid varit annorlunda och gått min egen väg, samtidigt som vi hade det gott ställt när jag var liten… I Jantelagens Sverige var det inte ok att ha det gott ställt, och det var heller inte ok att gå sin egen väg… Så i åttonde klass fann jag mig själv som en mobboffer i min egen klass…

Varje dag var som en plåga att gå till skolan… Jag var helt utfrusen och hade ingen att hänga med eller prata med.

På jullovet var jag så ledsen och ville inte gå tillbaka till skolan.

Min kloka mor sa då till mig att söka vänner i andra klasser istället…

Hmmm, tänkte jag… hur ska jag kunna göra det?

Första dagen efter jullovet gick jag först till kiosken innan skolan och köpte ett paket. På första rasten satte jag mig i rutan, med mitt paket… och sedan den dagen har jag aldrig varit utan vänner, mobbad eller utfrusen…

Så då förstår du säkert, att dessa har varit mina trotjänare! Det kändes som om de var min prins… och efter några år, blev de min prins.

Fast jag har hela tiden innerst inne vetat att dagen kommer när jag måste skiljas åt prinsen och jag.

Så varför är dagen D, kommen idag?

 

Det var en gång en regering som förbjöd att jag fortsatte träffa prinsen efter 40 år, den 20 maj 2017! Beslutet som fattades innebar att det var ok att fortsätta träffas i tre år till, men 2020 den 20 maj – då var festen slut.

Jag sitter nu med den sista i handen och är på väg ut att fira, eller snarare ta gravölen.

Kunde aldrig drömma om att någon annan skulle fatta beslutet åt mig, men jag får väl tacka regeringen för att de idag den 2 juli 2020 gör mig till en: ICKE RÖKARE

Det är en dag som går till historien, och jag tror inte att jag kommer att sakna dig min kära prins… Må du vila i frid.

R.I.P Gröna Prince

Nu tänker du att jag kan ju byta sort eller så, men nej… inte denna gången.

Det är faktiskt en skön känsla som infinner sig i mig, jag behöver aldrig mer stå ute i kyla och blåst för att jag måste ha min prins. Jag behöver heller inte vara stressad över att man måste stå 10 meter från husväggar, osv..osv…

Det finns faktiskt bara fördelar, förlåt prinsen…

 

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

 

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på DesignWerket

Psst! Vill du veta mer om attraktionslagen kan du ladda ner ett gratis kapitel av min handbok >> HÄR

 

 

4 thoughts on “Prinsen & Jag…

    1. Vet väl inte om jag vill se det på det sättet, riktigt..
      Jag ångrar inget jag har gjort i mitt liv, däremot ser jag fram emot resten av mitt rökfria liv ?

  1. Så bra skrivet Gunilla. Vågat att bryta vanor, du är en stark kreativ kvinna som kan klara allt som du ger dig in i. Power to you <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.