idé
Lite av varje

En färgglad idé!

Brilliant idé som är värd sin vikt i guld (eller socker…)!

Även om det ibland kan kännas som om det inte finns något roligt att skriva om, så kommer det plötsligt något fantastiskt!

En vanlig grå fredag åker jag till ”min” mataffär, Coop i Varberg för att göra helgens matshopping. Som vanligt är dottern (12år) med.

Väl på väg in fick jag till min stora glädje se en nyhet: SockerChecken! Wow! Jag har haft kännedom om denna sedan i våras, och hoppats på att få se idén i verkligheten!

Så glad jag blev att ”min” butik har anammat detta, och så hiiiimla bra det är.

Vad är då SockerChecken?

Enligt deras egen beskrivning:

Vår idé är oerhört enkel, vi visualiserar fakta på ett pedagogiskt vis. Vilket i sin tur innebär att du som konsument snabbt kan göra medvetna val av livsmedel, när det kommer till det tillsatta sockret.

Enligt Jordbruksverkets siffror, ser vi en liten minskning av försäljningen utav godis, choklad, läsk och cider för första gången på snart 40 år.

Vi tror att detta beror på att medvetenheten hos konsumenterna blir större, och därmed tror vi att vår märkning kan hjälpa till att bidra i konsuments vilja att göra medvetna val.

Att vara medveten om mängden tillsatt socker du som konsument bär hem i din matkasse, är med andra ord en utmaning i sig.

Vår märkning betår av fyra färger, grön, gul, röd och svart, allt utifrån mängden tillsatt socker.

Vår målsätting är enkel, vi vill vara ett självklart val för konsumenten i sin ambiton att vara medveten om sin och familjens konsumtion av tillsatt socker. 

Så enkelt det blev att handla!

Helt plötsligt behövde man inte stå och läsa på förpackningarna hur mycket socker de innehåller (om man nu 1. kan se det finstilta och 2. förstå vad det står…)

Bara en sådan sak som att dottern skulle baka pizza med kompisen, det fanns 3 olika pizza degar… varav en var grön (=5% socker) en var gul (=10% socker) och en var röd (= 10-35% socker!), valet var lätt… Hade de små färgglada ”pluttarna” inte suttit där, hade vi tagit den röda…

Tusen tack Pigge, för ytterligare en brilliant idé! Hur skulle vi klara oss utan dig ?.

Detta borde införas i alla matbutiker i hela landet!

Så sätt igång och fråga efter SockerChecken i din matbutik med!

Det var allt för idag mina vänner…

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på DesignWerket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.