börjar
Viktresan

Nu börjar jag om…

För snart ett år sedan gav jag mig ut på en viktig viktresa… Men livet kom emellan, så nu börjar jag om!

I hela mitt liv har jag känt mig tjock! Min skräck för feta människor har varit enorm vilket startade i tidig ålder… Du kan läsa mer om det här: https://www.insiktswerket.se/2020/06/09/nar-det-ar-nog/

Då för ett år sedan hade jag blivit utskriven från hjärtavdelningen och jag kände att det var dags att ta tag i mitt liv och min hälsa.

Men se, det ville inte jag… Tappert försökte jag sluta röka, dels genom att läsa en bok och andra gången med hjälp av mediciner. Båda gångerna fick en ände med förskräckelse, så jag fortsätter puffa, och fortsätter snaska…

Fast jag har under den senaste månaden upptäckt att min kropp säger ifrån… Den vill liksom inte ha alla godsaker som jag ger den, utan den ger mig en längtan efter något annat…

Vad är det som gör att man slutar?

Det är mycket enkelt, man tappar sin motivation…

Motivationen att se målet, det är därför alla coacher talar om att det är så viktigt att sätta delmål… Dvs. små mål på vägen, för att inte tappa sugen…

Tänk det lite som om du ska köra bil från Varberg till Stockholm. Du vet att det är en lång (!) resa, den tar i regel 6 timmar utan stopp.

Den blir lång om du sätter dig i bilen med inställningen att du ska köra nonstop, men om du börjar planera in lite pauser, eller tar de allteftersom de dyker upp känns vägen inte lika lång… eller hur?

Ett stopp innan Ulricehamn, fin rastplats där du kan ta en medhavd fika. Nästa stopp i Jönköping på A6, för att sedan ta ett stopp i Mjölby. Du har då tre delmål på din resa och den känns genast lite roligare.

Så om vi omsätter detta till en viktresa, kan varje 5 kg vara ett delmål. Ett delmål att få känna känslan att man har gått ner en storlek! Kanske ta och fira med ett glas champagne, eller kanske t.o.m. en glass..!

Nu börjar jag igen, och du får gärna hänga med!

Tidigare har jag gjort min resa själv, och jag har även hjälpt andra genom min kurs Vikingaguld där jag har kombinerat viktminskning med attraktionslagen.

Nu börjar jag offentligt, dvs. vill du hänga med kan du göra det. Jag berättar vad jag äter varje dag, mina framsteg och ev. misstag.

Vill du hänga med, gör du det. Vill du inte, så gör du det.

Detta blir en ”blogg-kurs” och jag kommer skriva när jag kan, ibland varje dag, ibland inte.

Något jag har lärt mig i livet är att jag hatar alla måsten!

Den 12 april startar jag – hänger du med?

Gå med i gruppen på Facebook, där du kommer hitta mer information innan jag startar! (Det är GRATIS!)

https://www.facebook.com/groups/vikingaguld


Det var allt för idag mina vänner…

Tillsammans bygger vi en medmänsklig hållbar framtid 💖.

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på DesignWerket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.