berg
Attraktionslagen, Insikter

Bestiga ett berg…

Hur tänker du när du ska bestiga ett berg, dvs. göra något som kan verka onåbart?

Känner du att resan till toppen är jobbig, eller ser du att du redan sitter på toppen?

Vi är alla olika, och ser saker från vårt eget perspektiv. Men när vi ska arbeta tillsammans är det viktigt att vi förstår att vi ser olika på saker och ting, för att vi ska kunna nå ett gemensamt mål. Detta gäller inte bara på arbetsplatser, utan i allt, i hela världen!

Så om du ser vägen till toppen som ett problem, och jag ser bara hägringen på toppen, vem tror du klättrar bäst?

Det gör självklart den som har förberett sig!

Så vem tror du förbereder sig bäst?

Det är självklart den som har mest motivation! Du hittar ett tidigare inlägg om motivation med en jättebra övning > HÄR

Vem når toppen?

Det är den som inte ger upp… För när man ger upp, då kommer man aldrig upp på toppen… Återigen motivationen som spelar in.

Det är inte säkert att jag når toppen även om jag förberett mig och sett mig själv sitta där på toppen, för jag kan helt enkelt tappa min motivation under resans gång… Det som var viktigt för mig när jag började klättra, känns oviktigt när jag kommit halvvägs…

Så varför är vi så olika? Hade inte livet varit mycket enklare om vi alla var likadana?

Nej, det hade nog varit ganska tråkigt i längden… Alla skulle sitta på varsitt berg, inga diskussioner eftersom vi skulle tycka lika. Vi hade heller inte lärt oss så mycket, för vi hade varit lika och inte behövt att lära av varandra.

Hur är det att leva med att se sig själv sitta på toppen?

Det är självklart inte så enkelt som det låter. Bara för att man ser toppen innan man når den, så betyder det ju inte att man anser sig vara förmer än någon annan. Det är snarare att man inte ser problemet hur man kommer dit… Man låter liksom universum fixa det åt en. Boom! Här kom attraktionslagen in!

Jag gjorde en liten film om det för ett halvår sedan som egentligen hänger ihop med att bestiga ett berg…

Vi lär så länge vi lever… 😅😉

Är du nyfiken på mer om attraktionslagen? Du hittar min handbok här 👇!

Det var allt för idag mina vänner…

Tillsammans bygger vi en medmänsklig hållbar framtid 💖.

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på DesignWerket

Just nu 30% rabatt på alla kläder till ord. pris i shoppen! Ange kod: countdown

REA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.