midsommar
Attraktionslagen, Insikter

Midsommar

Så har vi nu landat i midsommar… i detta märkliga år 2021!

För mig är det årets andra kvartal och i morgon börjar sommaren, åtminstone enligt min nyfunna kalender (du vet den där gamla zodiaken från golvmosaiken som gjordes för 2500 år sedan…den som går åt rätt håll enligt mitt huvud 😅 – Se detta inlägg > https://www.insiktswerket.se/2021/03/22/gott-nytt-ar/.

Enligt gammal tradition firar vi Litha, och det med eldar. Denna tradition har varit svår att utrota, man lyckades ändra datumet här i Sverige så vi numera har en rullande dag… Men man kunde inte få bort den helt. Norge och Danmark lyckades behålla datumet och elden, fast vi firar mycket mer, dock på fel dag…

Varför firar vi?

Litha, även kallad midsommar, är den officiella första sommardagen. Sommarsolståndet är en begränsad tid, när dagen är den längsta på hela året och natten är den kortaste. Vi firar solens strålar och dess närande effekt på jorden – på växterna, träden, till och med vattnet.

Litha’s betydelse:
Midsommar handlar om att fira solen. Våra förfäder visste att solen var jordens livskraft – närvaron höll dem varma och mätta. Sommaren är en tid då frön som sås under våren växer och börjar producera sina frukter. Gudinnan tros vara i sin moderform under sommarsäsongen, tung av barnet (Gud) och förbereder sig för att föda under skördesäsongen.

Rätt coolt, eller hur?

Så med andra ord är det en väldigt magisk afton vi nu har klivit in i!

Passa på att rena dina stenar (kristaller), rena dig själv i ett härligt bad och rensa dina tankar! För nu kommer det att rulla på snabbare än du någonsin har upplevt!

Vi går in i nya tider, i nya energier (jag hoppas du laddade de rejält under helgen som gick i Ny Energi- 3dagars boosten! Om inte… kan du ännu hänga med – läs mer här: https://walwet.se/3dgrboost

Vilka dagar vi hade/har alla dessa 21 underbara kvinnor som har delat ut så mycket energi! Wow säger jag bara 😅! Jag är så oerhört glad och tacksam, samtidigt som jag är som ett ”ursketet äpplamos” (dvs. urlakad) som vi sa i Ulricehamn när jag var liten 😂.

Så åter till midsommar…

Enligt vår ”vanliga” almanacka är detta mittpunkten på året som betyder att det du planerade i vintras slår nu ut i blom! Det du har gått och burit på kan nu få frukt och du kommer snart att skörda den.

Vad har du planerat?

Vi har också lämnat merkurius retrogada promenad och börjar nu få lättare energier omkring oss! Bara en sådan sak är ju värd att fira, eller hur?

Tja, det var lite ditt och datt från en ”lite trött i mössan” kvinna.

Förresten, jag har kommit på en sak… Du vet det där med övervikt… Det är en ”krockkudde”, ett skydd man bygger upp för att orka med att vara… Jag håller på att ta av mig min krockkudde nu, för jag har insett att jag alltid är skyddad, även utan kudden! Men, det är en annan historia till en annan gång!

Det var allt för idag mina vänner…

Tillsammans bygger vi en medmänsklig hållbar framtid 💖.

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på DesignWerket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.