Attraktionslagen, Viktresan

En vecka med många funderingar…

Måndag igen, jösses vad fort en vecka går!

Som jag lovade förra veckan, forsätter min viktresa här…

Det blev en ganska jobbig vecka, inte alls lika enkel som förra..

Denna vecka skulle jag lägga till fett, och då främst avokado och lax.

Så lax eller avokado en gång om dagen… Nej, det var inte min ”påse”.

Som jag skrev förra veckan har jag senast testat keto, men spydde tillslut av allt fett.

Någonstans inom mig, uppvuxen i landet minimjölk, har jag svårt för fett…

Varför har vi lärt oss att äta nyckelhåls-märkt? Undvika allt som är fett, och äta miniprodukter?

Laktosfria kossor

 

Häromdagen satt jag och Thess (min 12åriga kloka dotter) och pratade om kossor.

Jag förklarade då för henne att den mjölken vi köper idag, inte kommer direkt från kossan.

Den är först kokt och har sedan blivit ”utspädd” och påfylld med lite av varje, för att vara så bra som möjligt för oss..?

En teori kan vara att pga att vi inte dricker mjölken direkt från kossan att vi inte tål den, och då får intoleranser som laktos.

Vi började då att fantisera om hur en laktosfri kossa ser ut… ? ????

Lite kul får man ju ha, eller hur?

Jag berättade också att mormor drack mjölken direkt från kossan när hon var liten, hon har inga problem med varken laktos eller gluten…

Och de hade inga laktosfria kossor på den gården… ?

Så varför dricker vi fabriks tillverkad mjölk, från laktosfria kossor? Är det någon som har sett en sådan?

Fabriksmat

 

Apropå kossor, så är det ju helt fantastiskt med alla djur och växter som någon har skapat för att vi ska kunna äta.

Vi har genom tusentals år kunnat äta allt, men under de senaste 50/70 åren kan vi inte göra det… varför?

Vad är det som har hänt?

Att det finns färdigmat och halvfabrikat är inte så konstigt, för det sparar vår tid… men varför all ”förädlad” mat?

När jag startade denna diet var det första jag fick lära mig att inte äta fabriksmat.

Vad är fabriksmat?

Mjölk, ost, korv, köttbullar, pasta (!), såser, soppor, juicer, konserver, kryddor, bröd… Det blev inte mycket kvar… eller?

Det finns massor att äta, men man måste använda sin fantasi ?

Attityder

 

Så i en viktresa måste man ändra sin attityd, dels gentemot mat och dels gentemot sig själv.

Många är vi viktslavar som slår på oss själva och som desperat gömmer kalorier… Det är detta som måste förändras, inte bara matkonsumtionen.

Har du en positiv eller en negativ attityd?

Jag tror du svarar positiv attityd, men har du verkligen det?

En positiv attityd ser alltid glaset halvfullt och ser möjligheter i allt. Man ser motgångar som möjligheter (lärdomar) och gräver inte ner sig när det stormar (utan bygger ett vindskydd).

De flesta av oss har en negativ attityd. D.v.s. vi ser det negativa före det positiva och anser att positiva människor är allmänt jobbiga…

Hur gör man då för att vända detta? För jag vill ju vara en jobbigt positiv människa som lever i attraktionslagen!

Att ändra sin attityd är bland det svåraste man kan göra, men med envishet kan också du göra det, bara du vill och inte ger upp!

Hur gör man för att öva upp sin attityd till en positiv attityd?

LÅT INTE UTSIDAN, PÅVERKA INSIDAN!

Vänta lite nu… hur menar du?

Du låter något som sker utanför din kropp påverka hur du känner och mår. Det kan vara ett TV-program, en räkning, någon som säger eller gör något mot dig.

Du kan få ett meddelande som gör dig stressad eller arg, det är något utifrån som påverkar din insida. Ett problem.

Om du låter detta påverka dig negativt kommer din attityd att vara negativ.

När du känner att negativiteten vill komma in i ditt sinne, kan du visualisera en stor port, och stänga den!

Sått upp en stor skylt på porten med texten: Inget tillträde!

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

 

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på DesignWerket

Psst! Vill du veta mer om attraktionslagen kan du ladda ner ett gratis kapitel av min handbok >> HÄR

One thought on “En vecka med många funderingar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.