yin-yang
Attraktionslagen, Insikter

Yin-Yang

Livet är fantastiskt, liksom alla insikter man får! Vad vet du om yin och yang? Hur hänger det ihop med livet?

Vi får väl börja med att kolla vad Wikipedia säger:

Yin (陰 eller 阴) och yang (陽 eller 阳) (eum-yang på koreanska) (av kinesiska yin, skuggsida, yang, solsida) är centrala begrepp inom kinesisk filosofi och som symboliserar ytterligheter. Yin och yang är universums urkrafter. Det är en kosmologisk term av urgammal kinesisk tradition. Med wuxing fick det sin vetenskapliga och praktiska form, som del av de fem faserna (elementen). Yin och Yang symboliserar även tid och rum.

Yin, den svarta, är den kvinnliga och passiva urkraften. Den symboliserar jorden och månen, det mörka, det kalla och det fuktiga, men även bergen och skelettet. Tigern anses vara den varelse som allra mest förkroppsligar ”yin”.

Yang, det vita, är den manliga och aktiva urkraften. Den symboliserar himlen och solen, det ljusa, det varma och det torra, men även floderna och blodomloppet. Draken anses vara den varelse som allra mest förkroppsligar ”yang”.

yinyang

Varför har jag helt plötsligt börjat intressera mig för detta?

Jo, som så ofta kommer saker man minst anar i ens väg… bara för att visa att man behöver det just då!

För en vecka sedan ledde det ena till det andra, till det tredje och som tillslut blev ett helt pussel som lades ut framför mina fötter… Så mycket insikter som helt plötsligt landade.

Det är svårt att skriva om allt i ett blogginlägg, för det skulle bli för långt… Men jag ska förklara grundprinciperna här!

Början på Yin-Yang

När vi föds är vi i balans, vi har lika mycket yin som yang…

Sedan händer något spännande, beroende på vår uppfostran kan vår balans bli mer åt ena eller andra hållet. Så när vi ska ut på friarstråt letar vi automatiskt efter den partner som kan väga upp det vi saknar…

Känner du igen det?

Vi kan ha bra balans i vår Yin-Yang från början, men genom åren kan vår partner, och vi även vi själva ändra oss… Men den totala balansen består.

Den totala balansen behöver alltid finnas… när en av parterna börjar ändra sin balans och den andra inte hänger med… vad tror du händer då? Japp, du har rätt – det blir separation!

Men efter en separation är vi kanske inte hela igen, utan ensamma i vår obalans…

Vad händer då om vi är i obalans?

Först behöver vi veta vad vad Yin och Yang består av!

yin

Yin är den feminina sidan, den passiva, lugna och skapande sidan. När vi har för mycket YIN söker vi ofta en partner som har för mycket YANG…

Om vi befinner oss i en skilsmässa eller vår älskade har gått bort, då stagnerar vi… om vi inte får in den motsatta kraften, dvs YANG, som kan balansera upp oss.

Inte nog med att vi stagnerar, vi går ofta upp i vikt eftersom vi blir passiva… Passiviteten håller i sig, om vi själva inte inser vad som har hänt, eller hittar vår motpol, dvs. Yang.

Som du kanske känner till gör jag ofta Chakra tester (du hittar den här), och det är påtagligt att de flesta kvinnor har obalans i någon av sina tre botten chakran – rot, sakral och solarplexus (eller färgerna rött, orange, gult). Dessa 3 chakran förknippas med Yang, likaså färgerna.

När vi är helt i YIN behöver vi införa motpolen – YANG i vårt liv för att få tillbaka balansen!

Dvs. vi behöver aktivera oss, bära kläder i rött, orange, gult och vitt. Klä oss varmt, helst åka till varmare breddgrader. Lyssna på hårdrock! Göra allt som är motsats till Yin.

Det låter galet, jag vet – men om du märker att du är helt i Yin, ställ dig då frågan: Har jag alltid varit där? Hur såg mitt liv ut innan jag hamnade där? Vad gjorde jag då? Hur klädde jag mig?

Vad är då Yang?

Yang är den maskulina sidan, den som står för aktivitet, energisk, solen, dagen, värmen och pengar! Så har du ont om pengar kan det ligga i för lite Yang… hoppsan!

Har du för mycket Yang kan det vara svårt att sitta still… det enda man bryr sig om är att tjäna mer pengar.

Empatin och förståelsen för andra har man eldat upp i sin iver att klättra uppåt. Man är eldig och gärna aggressiv om Yang är dominerande. Man är stark och Jaget går före laget.

För att få balansen tillbaka gäller det att börja hitta sitt inre lugn, meditera, äta kall mat, ta det lugnt, lyssna på lugn musik (eller ha det tyst) och ha det mörkt runtomkring sig. Använda blåa, gröna eller svarta kläder. Kort sagt göra allt som är motsatsen till Yang, varför inte vinterbada?

Så kan du nu förstå hur vi kan bli mer ensamma efter en separation, då vi bara inte har lämnat den vi har levt med… utan även lämnat vår halva yin/yang!

Är det dags att ta tillbaka balansen?

Vad är dina erfarenheter?


Det var allt för idag mina vänner…

Tillsammans bygger vi en medmänsklig hållbar framtid.

Tack för att du har läst mina insikter idag, fler följer!

Gunilla

den problemlösande och kreativa designern/företagaren på Walwet/DesignWerket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.